Selasa, 5 Disember 2017

Lepat Pisang

Lepat Pisang
10 biji - Pisang Emas
100gm- Gula Pasir
60 gm - Tepung Gandum
100gm- Kelapa Parut

Kaedah:

  1. Sediakan pengukus dan didihkan air.
  2. Lapkan daun pisang dan layurkannya.
  3. Buang kulit pisang dan tumbuk pisang sehingga separuh lumat.
  4. Masukkan tepung gandum dan gula.
  5. Gaulkan rata.
  6. Gaulkan kelapa dan sedikit garam.
  7. Letakkan dua sudu besar bancuhan pisang tadi diatas daun pisang dan letakkan kelapa parut diatasnya.
  8. Lipatkan daun pisang, buatkan sehingga habis. Kukuskan selama 20 minit. Hidangkan.
Bahan Asas: Buah Pisang
Kaedah Memasak: Mengukus

Tiada ulasan:

Catat Ulasan